mandag 21. desember 2009

Så kom vinteren.

Ikke ofte vi her på vestlandet er bortskjemte med mye snø. Men denne helgen skal jeg si det har kommet skikkelig. Heldigvis har jeg hatt mannen hjemme, så han har vært ute og måkt, ikke mindre enn 3 ganger i løpet av lørdagen og 1 gang på søndag. Nå vet vi ikke lenger hvor vi skal få gjort av all snøen.  Men jammen er det lyst og fint.  Bare se på disse bildene jeg tok idag da min datter og jeg var ute og gikk en tur i byggefeltet hvor jeg bor. Nesten trolsk stemning på noe.


 



Vil samtidig ønske alle som titter innom bloggen min

RIKTIG GOD JUL OG GODT NYTT (QUILTE)ÅR.

søndag 20. desember 2009

Bestillinger i siste liten.

Endelig ferdig med 3 av 4 bestillinger som skal avgårde før jul. Dvs den siste skal gis i julegave her, så da har jeg frist til siste dagen.  Men jammen godt å få unna det som skal videre, men ikke med posten.

Her er 2 vinhøner som skal få nye eiere til jul. Håper de blir brukt med forstand....

Enda to "by-vesker" etter mønster av AnnAKa.  Har vært veldig populært å sy slike vesker med bilder av f.eks. barnebarn på sidene. Disse skal til henholdsvis Stord og Bergen.
 
Her er etpar enkle håndsydde sakse-etui. Veldig praktiske og passe størrelse til små brodersakser.

onsdag 9. desember 2009

Litt strikking.

Endelig ferdig med bestillinger på strikketøy.  Nå har jeg som mål at alle bestillinger skal være ferdig før jul, selv om mottakerne sier at det ikke haster.  Synes alltid det er godt å få ting jeg har lovt å lage, ut av huset (og hodet).


En liten babyjakke med lue strikket i Lanett. Det er min datter som skal gi dette bort til ei venninne som har fått en liten gutt. Håper hun blir fornøyd.
 
 Dukkesett som en liten dukkemamma skal få til burtsdagen sin i januar. Har visst vært et høyt ønske å få akkurat denne kjolen til dukken.  Dette er også strikka i Lanett babyull.

Det var strikkebestillingene . Nå er det bare resten av syingen som står igjen. Håper å få gjort det meste i løpet av helgen.  Har forresten så smått starta med julebakst idag. Nå er hvite kakemenn i boks. Spørs bare om det er noe igjen til jul. De er godt likt av ungene i familien....

tirsdag 1. desember 2009

Advent



Nå er alle julemesser over, og jeg kan begynne å tenke på litt pynting hjemme. Kjekt om det kan se litt adventaktig ut her også. Har plukka fram noen nye og noen gamle lilla løpere.

  
Dette er en løper jeg sydde på kurs for endel år tilbake. Det var eierne av en quiltebutikk i Vikebygd  som holdt kurs. De heter  Hilde og Randi. Butikken er dessverre slutta av nå.


Denne sydde jeg på kurs som quilteklubben vår, Haugtussa, arrangerte for 3-4 år siden. Kurslærer her var Hildegunn Medhus som driver Quiltesmia i Skudneshavn.


Dette er løperen som sto i Quiltemagasinet nr.5/2009. Det er en AnnAKa modell. Rask og kjempekjekk og sy.


Da jeg kom hjem fra siste julemesse, fikk jeg lyst til å sy etpar brikker til noen småbord inne i TV-stua. Har tidligere ikke hatt mye advent der. Stoff har jeg rikelig av, og satte igang å skjære remser og kvadrater. Dette ble helt enkle brikker, men kanskje kan jeg finne noe applikasjon til neste år. Er veldig fornøyd med at jeg fikk noe ferdig i "en fei".

Nå er det blitt så mye advent hos oss som det aldri har vært før og jeg kan puste ut etpar dager.