mandag 29. oktober 2012

Hva har skjedd????

For en måneds tid siden bestemte jeg meg for å sy 2 av AnnAKa sine store hjerter med englestitchery i bryllupsgave.  Jeg kopierte stitcheriene over på "Transfer-Eze" og sydde for å få de ferdige.

Så skulle kopieringsarkene fjernes. Det gjorde jeg ved å holde de under lunkent, rennende vann. Gnei forsiktig for å fjerne alt lim. Deretter la jeg de til tørk på et håndkle før jeg ville stryke dem.

Jeg hadde sydd med brunt DMC moulinegarn. Til min forskrekkelse hadde garnet trekt seg ut i stoffet så det ble en mørk skygge rundt alle strekene. GJETT om jeg var forb....... !!!  Trodde garnet var farge ekte jeg.........   HVA GJORDE JEG FEIL????

 Sånn så de ut. Prøvde å vaske en gang til, 
men ennå kan den mørke kanten rundt sees.


Det var ikke annet å gjøre enn å starte på nytt. 
 Denne gangen tegnet jeg over på stoffet.
Her er resultatet og mottakere ble fornøyd (tror jeg).... 


Så var det en nevø som fylte 30 år og jeg skulle ha en liten oppmerksomhet til han. 
Etter litt fram og tilbake diskusjoner med mine barn, kom vi til at jeg kunne strikke en vinhøne. 
Den ble laget i originalfargene fra mønsteret og ble riktig så "snobbal".

Den er strikka i Fritidsgarn og er tovet. 
 Mønster fra Sandnes garn.  
Enkel, kjapp og kjekk å lage...

Ønsker alle en fortreffelig uke, med eller uten snø......
ANNE LISE

9 kommentarer:

ahli sa...

Oj. Dette var ergelig. Jeg bruker mye transfer eze, men har aldri opplevd dette. Jeg har brukt mest Lenes silketråd når jeg broderer. Har i det siste begynt å bruke DMC. Har bestandig hørt at det er fargeekte.

Godt at du fikk sydd nye. De ble kjempefine.

Astrid

Anonym sa...

Hei
Jeg heter Wenche, jeg har akkurat det samme problemet.Jeg tror det er trykksverten fra skriveren som farger av. Hvis det er garnet så burde det også farget av når vi har tegnet opp mønsteret. Jeg har iallfall sluttet å bruke Transfer eze.
Hilsen Wenche

Laila sa...

Kjedelige greier, men eg trur kanskje du har vore for forsiktig med vaskinga. Tvilar på at det er tråden som har farga av. Har vore ute for det samme - dei mørke skuggane kom fram når eg strauk stitcheriet tørt. (og det var mørke grå skuggar sjølv om eg hadde sydd med raud tråd). Vaska litt meir og vekk vart det :) Når eg printar ut på transfer eze, velger eg heilt lys grå utskrift. På den måten blir det mindre sverte og eg tykkjer det blir lettare å sjå kvar eg skal stikke nåla. Men som sagt, prøv å vaske litt meir, du :))

Trines hobby sa...

Dette var et trasig problem! Har alltid hørt at tråden er farge ekte. Du skal få et kjerringråd av meg: vask med lactacyd (såpe for underlivet) den fjerner iallefall påtegning på bunadskjorter! aner ikke hvem som kom på å prøve dette først, men det sies at det fungerer hihi ( jeg har ikke prøvd sjøl)

Svalen sa...

Huff da, så kjedelig å få så nydelig arbeid ødelagt!
Håper rådet i kommentaren over vil virke.

Artig vinhøne og kjempesøte hjerter:)

Tidsfordriv sa...

Ergerlig når slikt skjer. Det finnes en klut som legges sammen med arbeidet som er misfarget og vask på nytt i maskinen. Den fjerner all overfarge.Kan brukes flere ganger. Har selv brukt den med hell. Fåes kjøpt i quiltebutikker. Prøv igjen og lykke til.

Maret sa...

Kjedeligt... Har aldri sydd slike, var så heldig at eg fekk den ferdig brodert og montert..
Høna derimot, den har eg hatt i mange utgaver. kjekke små gaver det..

rosie sa...

Hi Annelise, it is wonderful to see all your work. Your hearts turned out well despite your troubles.. and I love the knitted rooster..
In your previous posts, I adore the view out the windows of the boat it looks like you were on..xx

Grethe sa...

Så leit da;jeg har aldri opplevd det,vet om noen som vasker/skylder
garnet før de broderer. Morsom vinhøne! Og lykke til på kurset i helgen :))